Miksi

teemme tämän?

Puro kasvaa aalloksi, aalto hyökyaalloksi. Ihmisiä virtaa Syyriasta, Irakista, Afganistanista ja Somaliasta kohti Eurooppaa ja turvallisempaa elämää. Hauraan haaveen varassa ihmiset kelluvat Turkkiin, Kreikkaan, Saksaan, Ruotsiin, Suomeen. Useiden unelma päättyy painajaiseen, mutta monet tulevat myös saamaan tilaisuuden rakentaa itselleen uutta tulevaisuutta – jos heille annetaan siihen mahdollisuus.

KSF Mediaan kuuluvat HBL, Västra Nyland ja Östnyland ovat syksyn ja talven aikana kirjoittaneet paljon pakolaisista ja turvapaikanhakijoista. Vaikeuksista, joita he ovat kohdanneet ja arjesta, joka heitä nyt odottaa. Tiedämme myös, että kaikki tänne tulevat eivät ole viattomia ja että pakolaiskriisi on EU:lle valtava haaste. Monet meistäkin ovat uuden tilanteen edessä, kun naapurustomme muuttuu. Olemme kirjoittaneet paljon niistä epäluuloista, jotka kohdistuvat maahanmuuttajiin: tuhopoltoista turvapaikkakeskuksissa, rajoista, jotka suljetaan ja yhteiskunnan ilmapiiristä, joka on ollut kylmempi kuin Suomen talvi. Olemme myös puhuneet paljon empatian, toleranssin ja inhimillisyyden puolesta, koska se on ollut vähintä, mitä me voimme tehdä.

Sanat ja kuvat eivät kuitenkaan enää yksinään riitä. Media-alan yrityksenä haluamme nyt muuttaa arvomme teoiksi, jotka auttavat Suomesta suojaa etsiviä. Siksi lanseeraamme mobiilipalvelun Recommend a Refugee, joka on kohtaamispaikka töitä tarjoaville yrityksille ja töitä etsiville pakolaisille. Me teemme sen, koska me voimme, koska me haluamme ja koska meidän täytyy. Tervetuloa osallistumaan.